Web24Business | Cultivate your Community

Woonbedrijf - Drents Dorp

Een website ter versterking van de sociale cohesie in een zogenoemde ‘aandachtswijk’, die de dagelijkse activiteiten van een groep kunstenaars en bewoners uit de buurt ondersteunt. Een kolfje naar de hand van Web24Business: ons motto is immers ‘Cultivate your Community’..

"Voor een social design project in de wijk Drents Dorp moest er een website komen. Community gericht, met veel informatie over de wijk en allerlei culturele projecten, maar ook de mogelijkheid voor bewoners om de site zelf te onderhouden. Roger Kemp maakte de website mogelijk en gaf in het ontwikkelingsproces goede input en ideeen. De site is een succes en wordt nu deels door bewoners zelf beheerd. Missie geslaagd, met dank aan Web24Business!"
Wikke Peters - DrentDorp.nl

 

Opdrachtgevers Woonbedrijf en Studio Moon/en/Co wilden een site die het proces van opbouw in de wijk zou ondersteunen. In overleg werd het een portal voor de buurt, Woonbedrijf en andere professionals. Met een blogfunctie, de mogelijkheid voor bewoners een profiel aan te maken en daarmee toegang te krijgen tot specifieke informatie, een nieuws- en fotopagina, een geintegreerde Facebookpagina en uiteraard informatie en uitwisseling van alle offline activiteiten.
​Inmiddels is de website hét centrale online ontmoetingspunt voor de buurt, en daarmee een organisatiebreed voorbeeld van een degelijk opgebouwde online community.