Web24Business | Cultivate your Community

TAC.nu

Niet zomaar een website, maar een online ontmoetingsplek voor alle kunstenaars, ontwerpers én bezoekers en geinteresseerden van het Temporary Art Centre (TAC) in Eindhoven. Het samenbrengen van verschillende communities in een laagdrempelige omgeving was de uitdaging voor Web24Business.

"k zocht voor de nieuwe website van het Temporary Art Centre een 'community' model dat online inzichtelijk zou maken in welke mate vrijwilligers, huurders en programmamakers betrokken zijn bij deze broedplek. Niet alleen maakte Roger Kemp dit technisch mogelijk, maar hij begeleidde ook de strategische groepsdiscussies voorafgaand aan de implementatie. Daarnaast geeft hij veel support via onderlinge communicatie en troubleshooting."
Laura Graat - TAC.nu

 

TAC is een oud Philipskantoor in het centrum van Eindhoven en een belangrijk cultureel trefpunt van de stad. In TAC resideren kunstenaars en ontwerpers, en er worden feesten, exposities en concerten georganiseerd, merendeels door vrijwilligers. Daarmee zijn de bezoekers van de website verschillende groepen met een uiteenlopende informatiebehoefte. Startpunt voor Web24Business was, zoals altijd, de aanstaande gebruiker en bezoeker van de site. Na een aantal workshops met de inpandige kunstenaars en vrijwillgers van het centrum, besloot Web24Business tot twee hoofdlijnen voor de site: het samenbrengen van alle social media, en de mogelijkheid voor alle kunstenaars om zichzelf online te presenteren in een portfoliopagina. Compleet gemaakt met een elegante evenementenkalender, is het resultaat een totaalbeeld waarin alle communities de gelegenheid hebben gemakkelijk met elkaar te communiceren, en waarin bovendien alles aan elkaar gelinkt is.

Zo staan alle evenementen op de kalender met één druk op de knop op Facebook of Twitter, en communiceren kunstenaars met niet alleen via hun portfoliopagina met het publiek, maar ook via diverse Facebookgroepen. Maar ook de vrijwilligers vinden elkaar in een eigen Facebookgroep. De integratie van Facebook zorgt voor meer bezoekers op de site, en vice versa. Kortom: Web24Business creeerde een levendige omgeving, waarin iedereen de kans heeft gemakkelijk te communiceren of informatie te vinden. Dat alles met behoud van de kenmerkende TAC identiteit. De prachtige, eigentijdse vormgeving is bedacht in samenwerking met OddOne.